123-343 23 25

Sjukskriven kvinna räddade hemlös från att dö i kylan

En kväll i Luleå i vintras när det var som kallast fick Elisabeth ett samtal från hemlösa Hans (se foto ovan). ”Jag håller på att frysa ihjäl, kan du rädda mig.” Vilket hon gjorde. Sedan dess bor den hemlöse mannen i ett rum hemma hos Elisabeth.

Ingen hjälp från Luleå kommun

Elisabeth tog strax därefter kontakt med kommunen, men där kunde den hemlöse svenska mannen inte få någon hjälp. Istället anser kommunen att de är sambos, och att de båda ska leva på Elisabeths egna magra sjukpenning. Det har till och med gått så långt att många av Elisabeths vänner har vänt henne ryggen, för att  hon förbarmat sig över den hemlöse, som de anser att hon skulle ha struntat i, eftersom det drabbar henne så hårt ekonomiskt.

Blågula Korset startar nu en insamling till Elisabeth

När Blågula korset fick höra detta kände vi spontant att vi bara måste dra igång en insamling för denna fantastiska kvinna. Som trots att hon själv lever på marginalen förbarmar sig över en hemlös. För att hon som medmänniska tar ansvar, när ingen annan ställer upp.

Elisabeth själv har nästan gett upp hoppet om framtiden, och är väldigt besviken på myndigheterna som inte fanns där när de som bäst behövdes.

Tycker du som vi att Elisabeth är värd att hyllas som ett föredöme för att vi ska få ett mänskligare samhälle för oss utsatta svenskar – skänk då en gåva till Blågula korset så vi kan förmedla gåvan vidare till henne och andra samhällshjältar!

Känner du någon mer som behöver hjälp eller vill du själv bidra

Det finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon som diskriminerats för att man är svensk eller ännu värre drabbats av något hatbrott? Hör i så fall av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Sätt då in ett gåvobelopp till Blågula Korsets konto 6143-953 624 501 eller bankgiro 5550-4625, eller swisha till 123 343 23 255. Om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!

https://www.youtube.com/watch?v=NY0zYUDbzr4