123-343 23 25

Ingen ska behöva vara rädd för att drabbas av våld på sitt arbete: Upprop för en trygg arbetsplats!

Fler och fler drabbas av våld på sin arbetsplats

I dagens Sverige kan man inte ens känna sig trygg på sin arbetsplats på grund av att våra folkvalda politiker låter vårt tidigare trygga land förfalla. Antalet brott har ökat lavinartat, och detta drabbar inte bara privatpersoner utan även anställda på sina arbeten. Särskilt utsatta har personalen i så kallad yttre tjänst blivit, oavsett om man arbetar inom polis, vård eller skola. Alltifrån att bli kallad olika kränkande ord, till att bli hotad, trakasserad, men även misshandlad, skottskadad och till och med mördad förekommer i den dystra statistiken.

Tågvärden som blev rånad, strypt och misshandlad – även av polisen (!)

En av många i statistiken var tågvärden på Pågatåget som i Skåne i april i år först blev spottad på och kallad horunge, av ett par som inte ville betala för sig, enligt Samnytt: “Därefter sparkade, slog, ströp och högg de honom i ryggen med en avslagen flaska under det att dödshot uttalades. Slutligen rånade paret honom.”

Saken blev inte bättre av att de två poliser som tågvärden larmat till platsen missförstod situationen och misshandlade tågvärden ytterligare en gång genom att trycka ned honom på marken och sätta foten på hans skadade rygg. De tar inte heller upp om misshandeln i den efterföljande polisrapporten, vilket gör det oklart om det våldsamma paret senare kan dömas för misshandeln…

Blågula Korset startar ett upprop för att trygga arbetsplatserna

Ingen ska behöva känna sig otrygg på sin arbetsplats. Blågula Korset startar därför ett upprop för att trygga arbetsplatserna, oavsett om man arbetar inom vård, skola, omsorg, eller som polis, väktare, taxichaufför eller liknande. Genom att uppmärksamma detta grundläggande mänskliga behov hoppas vi kunna bidra till att göra skillnad. Tycker du att det är ett initiativ värt att uppmuntra? Skänk då en slant till Blågula Korset så vi kan använda dessa medel till initiativet, spela in intervjuer och filmer, och kanske ge blommor och pengar till några av de drabbade brottsoffren.

Känner du någon fler som behöver hjälp eller vill du själv bidra

Det finns många utsatta svenskar som drabbats av någon form av diskriminering eller förtryck som svensk, eller som ovan drabbas av misshandel och brott, och behöver hjälp. Hör av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123-3432325, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Litet eller stort, ditt bidrag gör skillnad!