123-118 54 95

Nyskild 2-barnsmor får hjälp med soffa

Fattiga barnfamiljer är en av Blågula Korsets fokusgrupper, just eftersom fattigdom drabbar barn och familjer extra hårt. En separation kan vara nog så svårt att gå igenom. Om man dessutom drabbas hårt ekonomiskt av separationen så blir den givetvis extra jobbig.

Jag står ensam

Blågula Korset fick ett mail från en av dessa drabbade föräldrar med följande text: Jag är nyseparerad och står ensam utan någon som kan hjälpa mig att få livet på rätt väg igen. Skulle behöva pengar så jag kan köpa en soffa – så kan jag sova på den när barnen är hos mig varannan vecka. Lägenheten är 3rok. Så barnen får ta sovrummen- och jag får bo på soffan. Äger ingen soffa just nu. Jag tar tacksamt emot all den hjälp jag kan få.

Nattsömnen räddad – allt guld och tacksamhet till er

Både sängar och soffor kan kosta betydande belopp, och vi på Blågula Korset vill givetvis försöka hjälpa så många som möjligt. Vi bad därför därför kvinnan att försöka hitta en begagnad soffa i närheten av hennes bostad, så att behovet skulle kunna lösas så smidigt som möjligt, vilket hon lyckades göra trots en stram budget. Personen som sålde soffan (se foto ovan riktigt snygg dessutom) var dessutom schysst och gick med på en prisreduktion mot att soffan hämtades samma dag, vilket kvinnan lyckades med. Därmed kunde nattsömnen räddas, och en tacksam mor skriver “allt guld och tacksamhet till er på Blågula Korset!.

Känner du någon mer som behöver hjälp eller vill du själv bidra

PS. Det finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon så hör av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123 118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!