123-343 23 25

80-årigt par fastbundna rånade och mannen misshandlad i sitt egna hem

Enligt en artikel i Samnytt så blev “ett par i 80-årsåldern rånade i sin villa i Mellbystrand i Halland” där två maskerade “gärningsmän bröt sig in i hemmet (mitt i natten), band fast paret och misshandlade mannen med flera slag mot ansiktet under rånet”. “Rånarna tog med sig smycken och värdefulla klockor innan de flydde från villan.”

Tack och lov lyckades paret ta sig loss en halvtimme senare för att larma polisen. Vid tiden för artikelns publicering hade polisen dock ingen person gripen eller misstänkt.

Även om Blågula Korset inte ännu har fått reda på alla detaljer i övergreppet så vill vi lyfta denna typ av allt vanligare brottslighet, framförallt mot försvarslösa äldre, som drabbar oss folket så hårt. Hur ska det här paret återfå känslan av trygghet i sitt egna hem? Tänk om förövarna återkommer, vilket tyvärr också är alltför vanligt. Paret kanske förlorade ovärderligt släktgods, och viktiga minnen med dem, utöver de fysiska skadorna. Men framförallt känslan av otrygghet är oftast den jobbigaste och som ofta stannar kvar resten av livet…

Känner du paret i Mellbystrand?

Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med paret för att uppmärksamma övergreppet, höra hur det gått och hur de mår nu, och kanske ordna samtalsstöd och en insamling till dem. På detta sätt hoppas vi att övergreppet inte bara stannar vid en anonym tidningsrubrik, och så att fler får reda på det inträffade och att vi kan samlas för att försöka stoppa men åtminstone lindra denna typ av smärtsamma övergrepp.

Känner du någon fler som behöver hjälp eller vill du själv bidra

Det finns många utsatta svenskar som drabbats av någon form av diskriminering eller förtryck som svensk, eller som ovan drabbas av misshandel och brott, och behöver hjälp. Hör av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123 118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!