123-343 23 25

12-åring förnedringsrånad på skola i Malmö

Blågula Korset startade sin verksamhet för att uppmärksamma den diskriminering mot svenskar som sker i vårt egna land, och försöka samla in lite pengar till de utsatta. I värsta fall råkar man även ut för inte bara diskriminering utan även rena våldsbrott, såsom gruppvåldtäkter och rån med förnedringsinslag. Det här behöver vi folket uppmärksamma och göra något åt, ingen ska behöva drabbas av något sådant!

Enligt den händelse som Samnytt rapporterar om med rubriken “Pojke förnedringsrånad på skola i Malmö” kan just ett sådant övergrepp ha ägt rum. Den utsatta pojken, endast 12 år gammal, blir inte bara bestulen på sin mobil med våld av två andra jämnåriga killar. Dessutom tvingas han klä av sig naken, och kanske värst av allt, allt filmas och läggs ut på sociala medier (!).

Vi måste säga ifrån mot dessa övergrepp genom att hjälpa varandra

När den här typen av sjuka övergrepp sker måste vi sunda kärleksfulla människor reagera. Och ju fler som engagerar sig, desto snabbare kan vi få ett stopp på dessa övergrepp. Blågula Korset vill vara med och både uppmärksamma dessa sjuka händelser, se hur vi kan bidra, och skapa ett engagemang för ett mer kärleksfullt samhälle där den här formen av övergrepp aldrig förekommer!

Känner du någon som behöver hjälp eller vill du själv bidra

Det finns många utsatta svenskar som drabbats av någon form av diskriminering eller förtryck, och behöver hjälp. Känner du till någon, eller om du själv vill engagera dig som volontär, hör av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123 118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!