123-118 54 95

Hemlös får hjälp med boende

Tusentals svenska har inget hem i Sverige idag, och andelen hemlösa som är svenskar (dvs inte födda utomlands) ökar. Många myndigheter gör lovvärda insatser, men tyvärr blir det också många som faller mellan stolarna. Dessutom råder ett stort mörkertal.

En av alla dessa hemlösa, vi kan kalla honom Anders, har fått hjälp med tak över huvudet av en av Blågula Korsets volontärer. Ett bra exempel på någon som faller mellan stolarna eftersom han råkade ut för en arvstvist med sin familj som dragit ut på tiden, och som lett till att han blev hemlös, just eftersom den viktigaste tillgången i arvet var föräldrarnas hus där Anders bodde, men som behövde säljas av dödsboet.

En arvstvist kan tyvärr dra ut på tiden och i sin tur leda till att arvet minskar i värde, och vi vet inte ännu hur det går för Anders. Än så länge har han dock kunnat bo helt kostnadsfritt hos vår generösa volontär, trots att han i sin tur har det mycket knapert.

Kan du hjälpa till?

Vill du hjälpa vår volontär att fortsätta hjälpa den hemlöse? Skänk då en gåva direkt till 123-118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad! Det finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon så hör av dig till oss. Eller om vill du bli en av våra volontärer. Skriv till kontakt@blagulakorset.se.