123-118 54 95
Julgåva Matikainen

Julgåva från Lennart Matikainen och Rickard Carlsson

För Lennart Matikainen och Rickard Carlsson var ändamålet väldigt beundransvärt och tacksamt. De har nämligen bestämt att till Blågula Korset skänka 50% av sina royalties för försäljning av boken Hämndens ansikte, vilket idag uppgår till 30 000 kr.

Den spännande baksidestexten till Hämndens ansikte lyder: Knappt har samhället hämtat sig efter höstens terrordåd förrän det är dags igen. När polis och media får ett brev om att en känd profil ligger död i sin bostad börjar allt om på nytt. Politikerna står handfallna och polisen ställs inför ett moraliskt dilemma.

Boken är den tredje delen i Hämndtrilogin och fortsättningen på Besatthetens inferno och Anstiftarens löfte. Boken är fiction, men baserad på verkliga händelser från dagens Sverige som har fallit långt från den ljusa idyll många av oss växte upp i.

Din julklappsbok kan förändra en annan människas liv

Vi på Blågula Korset kämpar för de tiotusentals svenskar som utsatts för grov brottslighet, men som på grund av sin etnicitet varken har tillgång till rättvisa eller brottsofferstöd. Vi vet att det officiella antalet våldtäkts- och misshandelsfall bara är toppen av ett isberg. Utöver det enorma mörkertalet har Sverige utsatts för nya brott såsom gruppvåldtäkter och förnedringsrån – brott så vidriga att de förut var närmast otänkbara – vi saknade ord för att beskriva en sådan ondska.

Vi kämpar även för de hundratusentals äldre svenskar, vars livsgärning hjälpt till att bygga upp vårt land, men som ändå lever under EU’s fattigdomsgräns. Dom flesta av våra utsatta äldre har utöver sina ekonomiska svårigheter en livssituation som är mycket isolerad och marginaliserad, vilket har gjort dom särskilt sårbara.

De problem vi och många andra ser har eskalerat lavinartat under det senaste årtiondet. Makthavare och beslutsfattare har medvetet eller omedvetet krattat för den rådande krisen samtidigt som de stora medierna har gjort allt för att både håna svenskars utsatthet samtidigt som de förnekar att problemen ens existerar.

Blågula Korsets volontärer erbjuder huvudsakligen hjälp med mat och hygienartiklar, samt visst ekonomiskt stöd till de som tagit kontakt med oss. Utöver den materiella hjälpen är Blågula Korsets avsikt att alltid ge ett varmt bemötande som ingjuter mottagaren med hopp och framtidstro. Oavsett hur man hamnat i utsatthet så kämpar vi för alla svenskars möjligheter till ett gott och värdigt liv.

Hjälp till du också

Vi tackar Lennart och Rickard för deras enormt generösa gåva, och riktar samtidigt en uppmaning till dig som läsare. Har du några timmar i månaden att ge för ett mer medmänskligt Sverige? Hitta ett uppdrag som passar dig och bli en del av vår härliga gemenskap. Du behövs!