123-118 54 95
Matbidrag till fattigpensionär

Matbidrag till fattigpensionär

En av Sveriges många fattigpensionärer är Richard, 63 år. En välutbildad, högst skötsam 3-barnsfar som dock har råkat illa ut mer än en gång.
Under ett antal år bodde Richard i Södertälje och drabbades där riktigt hårt av den kriminella miljön som råder där. Han blev både beskjuten, jagad av en knivbeväpnad man och brutalt rånad av ett ungdomsgäng, till övervägande del bestående av somalier.
Allt detta ledde bland annat till PTSD med sjukskrivning och sedermera förtidspension som följd. Richard har även drabbats av MS – sannolikt som en följd av allt trauma. Pensionen på 6 600 kronor är självklart inget han kan leva på när hyran är betald och om man inte ens har råd att klippa håret, är det lätt att känna att man ger upp. Richard kontaktade oss och självklart hjälper vi till att underlätta en smula med lite matpengar.

Nu hoppas vi att Richard, som har flyttat till ett lugnt litet samhälle i en annan del av landet får leva i fred och att någon kanske kan hjälpa honom med alternativ behandling av den MS han lider av.

Kan du hjälpa till?

Det finns fler utsatta äldre som behöver hjälp, känner du till någon som behöver vår hjälp så hör av dig till oss! Eller om du kan bidra med en gåva till arbetet med utsatta äldre så swisha en gåva direkt till 123-118 54 95. Ditt bidrag gör skillnad!