123-118 54 95
Steve Kay volunteer BGK

Homeless Steve starts as volunteer

Author of several books and a refugee from the UK: Steve Kay will be volunteering for Blågula Korset, as he also shockingly realises this need! He will combine this voluntary work with his stay with another voluntary since very long ago Hasse in Haparanda, who kindly has offered Steve to stay at his home and help him out with various daily tasks such as cooking and building. They will also help people in need in the local area. Since Steve would like to learn Swedish, and Hasse would like to learn English, they will try out to live under the same roof for a while until Steve’s girlfriend hopefully also will join him. In this way Blågula Korset will have its most Nordic representation. Thank you both so much for your most generous offer!

Författare till flera böcker och en flykting från Storbritannien: Steve Kay har erbjudit sig att bli volontär för Blågula korset, vilket kom som en chock även för honom. Han kommer att kombinera sitt volontärarbete med vistelse hos en annan mycket erfaren volontär i form av Hasse i Haparanda, som vänligt nog har erbjudit Steve att bo hemma hos honom helt kostnadsfritt mot att han hjälper honom med hans dagliga sysslor såsom snickeri-arbeten och matlagning. De kommer också hjälpa behövande i området. Steve vill också gärna lära sig svenska, medan Hasse vill förbättra sin engelska. På detta sätt kan det bli ytterligare ett ömsesidigt utbyte dem emellan. Om allt fungerar väl, så planerar Steves flickvän att ansluta om ett tag. På detta fina sätt får Blågula Korset sin mest nordliga representation hittills!

Kan du hjälpa till?

Det finns många utsatta svenskar som behöver hjälp, känner du till någon som behöver vår hjälp så hör av dig till oss! Eller om du kan bidra med en gåva till arbetet med utsatta svenskar så swisha en gåva direkt till 123-118 54 95. Ditt bidrag gör skillnad!