123-118 54 95
Arbetare söker arbete och bostad

Arbetare söker bostad och arbete

Drogfria hemlösa prioriteras inte

Efter att Blågula Korset haft flera möten och samtal med hemlösa drogfria svenskar med gångbara yrkes-erfarenheter är det två behov som ständigt återkommer: arbete och bostad. Det finns väldigt många svenskar som blivit hemlösa som inte har drogproblem eller missbruk av annat slag. Det finns de som hamnat på gatan för att de skiljt sig med sin före detta partner och då hamnat utan någonstans att vara, det finns de som förlorat sitt jobb på grund av konkurrens av billigare arbetskraft och sedan inte fått ett nytt och därför hamnat på gatan. Det finns en uppsjö av anledningar till att man blir hemlös och det vi har märkt är att långt ifrån alla handlar om missbruk och kriminalitet. Hemlösa som inte har tydliga problem eller anledningar till att de är hemlösa blir inte prioriterade. De som först och främst prioriteras av myndigheter är de som har drogproblem eller andra tydliga anledningar till att de hamnat på gata framför de som inte har det.

Erfarna arbetare söker bostad och arbete

Den hemlöse fastnar oftast i att det är svårt att utföra ett arbete, utan en bostad. Å andra sidan är det extremt svårt att få en bostad, utan inkomst. Därför sammanfaller dessa två behov med varandra.
Vi på Blågula Korset vill uppmärksamma detta och har just nu kontakt med en mängd olika personer som samtliga söker bostad och arbete. De personer som vi har kontakt med har följande yrken;
– Entreprenör
– Elektriker
– Socialarbetare
– Fastighetsskötare
– Fritidsledare
– Jurist
– Städare

Kan du hjälpa till?

Har du någon väg in till en bostad? Det kan vara ett rum som hyrs ut, eller en lägenhet som står tom. Att få en fast plats att utgå ifrån gör det avsevärt mycket enklare att få ett arbete. Har du någon väg in till ett arbete? Har du några kontakter eller ideér så hör av dig till oss!

Vi kan tillsammans hjälpa de utsatta svenskarna som är hemlösa till ett bättre liv.

Hör av dig till oss genom att trycka HÄR, hitta ditt sätt att skänka en gåva till oss genom att trycka HÄR eller swisha en gåva direkt till 123-118 54 95.