123-343 23 25

Julklappsstöd till barnfamiljer

Blågula Korset ser julen som en mycket viktig familjehögtid. Det ska vara den trygga och kärleksfulla tid på året som lyser upp och ger värme i det kallaste mörkret. I dagens Sverige är det inte alla som kan fira jul som de vill, och orsakerna är många. Med generösa gåvor vi fått från allmänheten har vi kunnat rädda julen för flertalet barnfamiljer. Läs Jörgens tack nedan:

“Ett gigantiskt tack till Blågula korset. När alla våra så kallade skyddsnät svek mig klev ni in och räddade julen för mig och min son.

Efter att ha skadat mig i jobbet (är egenföretagare) och gått med gips och kryckor i flera månader så fick jag plötsligt veta att jag inte var berättigad till sjukpenning eller andra ersättningar. Och som nyskild hade jag heller ingen annan att få stöd av.

Jag har dock lyckats “hanka mig fram” utan inkomst sedan juni, men nu, inför Julen, så var sparkontot helt tomt och ingen hjälp i sikte. Då kliver Blågula korset in och hjälper mig med både Julmat och Julklapp till min son. Fantastiskt. Tack!”

-Jörgen, sjukskriven egenföretagare och fader.