123-343 23 25

Vill du också bli volontär för Blågula Korset?

Blågula korset har en fantastisk sammanhållning hos sina volontärer som gör väldigt fina insatser både i det stora och det lilla. Tony Karlsson har exempelvis stöttat före detta hemlösa Nils med inte bara pengar utan även med uppmuntrande samtal, vårt energiknippe Marianne Liljeholt ställer alltid upp med sin tid och energi för att bidra med goda gärningar, och sprider ständigt budskapet om Blågula Korsets existens, Anette, Daniel och Gudrun har pratat med många av våra sökande och gett goda råd och dåd. Både Lennart Matikainen och Håkan Bergmark ordnar regelbundet insamlingar till Blågula Korset tack vare sina populära nyhetsplattformar, och Eva, Catja och Helena har till och med öppnat sina egna hem för att hysa hemlösa (!). Men det är många många fler goda gärningar som görs i det tysta, och som verkligen gör skillnad!

Är du nyfiken på oss volontärer och vill komma med i vår härliga gemenskap? Det spelar ingen roll var i Sverige du bor. Hör då av dig antingen via mail till kontakt@blagulakorset.se eller ring ordförande Eva Donell direkt på 070-2303433. Varje söndag kväll kl 20-21 har vi digitala möten via zoom där vi kort går igenom eventuella behov och önskemål, och samtidigt tar upp det senaste som hänt i samhället, så att vi tillsammans både informerar varandra men även har möjlighet att hjälpa och stötta varandra med olika råd och dåd. Många av våra volontärer är väldigt aktiva på olika fronter i samhället, så som volontär får du en helt unik inblick i hur vårt svenska samhälle fungerar i praktiken, och beklagligt nog också hur många svenskar som dagligen drabbas av olika orättvisor.

Den här fina hälsningen skrev exempelvis volontär Tony Karlsson till Blågula korsets ordförande efter det senaste digitala mötet:

Detta var ett av dom bästa möten jag varit med på. Jag var med och flera nya. Sen var det kul också. Kul ska man inte förringa. Tack Eva

Och vår starka kvinna i Umeå Carina Fredriksson framförde nyligen följande:

Det är ett privilegium att vara med som volontär på Blågula korsets digitala möten, man lär sig så mycket nytt och man inser vilket enormt behov det finns därute av utsatta som vi bara måste försöka hjälpa. Vi behöver också försöka gå till roten med det onda, eftersom detta är ett systematiskt övergrepp på oss, framförallt det utsatta folket, som pågått länge.

På nästa digitala volontärmöte kommer vi dessutom att ha gästbesök från Emil Borg, som kommer att berätta om “One small town” i Nora, dit även hemlösa personer är välkomna att bidra och bo!

Vill du komma med som volontär? Eller föredrar du att hjälpa till på annat sätt?

Det finns många utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon så hör av dig till oss. Eller om du som sagt vill bli en av våra volontärer. Skriv till kontakt@blagulakorset.se eller kontakta ordförande Eva Donell direkt på 070-2303433. Vill du hellre bidra med en gåva till vårt hjälparbete? Swisha då en gåva direkt till 123-118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag är viktigt och gör skillnad!